citește o carte!

Cauti o carte excelenta? Iti recomand „Culoarea sentimentelor”, o carte fenomen pe care o vei savura si pur si simplu nu vei mai putea sa o lasi din mana. O carte care ne confirma faptul ca suntem dependenti de povesti.

Avem atata nevoie de povesti …. , iar acestea trebuie sa fie spuse si ascultate cu toata fiinta.

culoarea-sentimentelor-

Titlul cartii in limba engleza este „The Help”.dc72dc855af4d1a96520cc02d74a19e9

 

Kathryn Stockett is an American novelist. She is known for her 2009 debut novel, The Help, which is about African-American maids working in white households in Jackson, Mississippi, during the 1960s.

Premiere The Help LA

Cum ar fi daca te-ai trezi intr-o lume in care culorile au disparut, si odata cu ele au disparut stralucirea soarelui si diferentele?

IMG_20160503_075856

IMG_20160202_080500

Mi-a picat in mana o carte fabuloasa, simpla, fantastica despre transformare, schimbare, dezvoltare personala si spirituala. Nu am cerut eu aceasta carte, ci a venit singura la mine printr-o prietena. Este un excelent manual de viata si ti-o recomand si tie. Sunt sigura ca o sa te regasesti si o sa cresti cum nici nu-ti imaginezi ca se poate.

Destinul unui om se desfasoara conform alegerilor pe care le face.

Nu putem controla vremea, traficul sau starile celor din jurul nostru, dar cu siguranta ne putem controla atitudinea fata de aceste evenimente.

Cand iti formezi obiceiul de a cauta aspectul pozitiv in orice imprejurare, viata ta va ajunge la cele mai inalte dimensiuni ale ei.

IMG_20160202_080832

Cand o usa se inchide, o alta se deschide.

Succesul exterior incepe cu succesul interior, schimbandu-ti gandurile.

Secretul fericirii eterne este simplu: afla ce-ti place cu adevarat sa faci si apoi directioneaza-ti intreaga energie pentru a-l face.

„Exista intotdeauna prosperitate in drumul omului, dar poate fi adusa in manifestare prin dorinta, credinta si prin cuvantul rostit.”

IMG_20160118_112420

Lucrurile, care trebuie sa ajunga la tine, ajung cu siguranta. Asa a ajuns in mainile mele aceasta carte extraordinara, pe care am citit-o de doua ori si ti-o recomand si tie.

„Dumnezeu nu intarzie niciodata. Datorita Lui totul este posibil.”

IMG_20160118_112438

Educatie financiara

IMG_20151228_090953

 Fluturi

de Irina Binder

100_7588

 

100_7589

Viața secretă a albinelor

Povestea captivantă a unei fete de 14 ani, fără mamă și cu un tată agresiv, care fuge de acasă și descoperă, învață ce însemnă familia, munca, armonia, toleranța si dragostea, indiferent de culoarea pielii.

O carte cu aromă de miere de albine, ce-ți dă senzația că ai intrat într-o grădină cu stupi de albine, în care te simți bizar de bine și nu-ți mai vine să pleci niciodată. 

Un loc și o carte în care-ți spui „Iubesc locul ăsta din toată inima.” Ceva ce ne-am dori și în viața noastră.

Inteligența materiei, de Dumitru Constantin Dulcan100_6747

Atragem toate lucrurile pe care trebuie să le aflăm
Așa am ajuns să citesc cartea Inteligența materiei scrisă de Dumitru Constantin Dulcan, un om de inspirație pentru mine.

Dumnezeu există.

Necunoscându-ne propria noastră esență, neînțelegându-ne rosturile, sensul vieții noastre în Univers, destinul propriu pe Terra, ne trezim singuri și străini în mijlocul mulțimii, dezbinați de o diversitate de interese politice – când omul nu are nevoie decât de o singură politică, aceea impusă de cunoaștere, separați și învrăjbiți de concepții religioase diferite – când nu există decât o singură sursă în Univers, ruinați de vicii, roși de invidii, orbiți de patimi, robiți de instincte, angoasați de o existența în care nu mai întrevedem niciun liman, înspăimântați de agresivitatea semenilor, triști și nefericiți pe un pământ al penitenței , fără să ne cunoaștem vina. (pagina 394)

100_6748

Hoțul de umbre, Marc Levy

100_6169

100_6170Copilul, Maria Montessori

100_6591

 

Din seria Pedagogii alternative, recomand „Copilul” de Maria Montessori.

Selectez câteva idei.

Copilul produce viitorul adult;  adulții doar îi oferă un mediu propice dezvoltării armonioase.

Învățătorul trebuie să fie „inițiat” cu privire la pregătirea sa interioară. În sistemul de învățământ atenția se îndreaptă spre „tendințele rele ale copilului” cu scopul de a-i corecta „faptele rele”.

Maria Montessori ne îndeamnă însă să căutăm mai întâi tendințele rele și defectele în noi, adulții educatori. „Întâi scoate bârna din ochiul tău și după aceea caută paiul în ochiul copilului!” Nu se referă la a căuta perfecțiunea.

Există tendințe rele în sufletul adulților, numite de Montessori „cele 7 păcate de moarte”, care ne îndepărtează de copil. Copilul este o ființă pură și are calități ascunse, misterioase.

Învățătorul adevărat este omul care se eliberează de toate obstacolele care îl impiedică să înțeleagă copilul, își corectează stările sufletești.

Cele 7 tendințe rele sunt:

Mânia (este îmblânzită de răspunsul celor mai puternici decât noi)

Orgoliul (este îmblânzit de opinia celor ce ne înconjoară)

Trândăvia (este îmblânzită de nevoia de a munci pentru a putea trăi)

Invidia (este îmblânzită de nevoia de a părea demni)

Desfrâul (este îmblânzit de morala socială)

Lăcomia (este îmblânzită de limita posibilitaților de a ne procura lucrurile superflue).

Fireste că și voința individului poate corecta aceste defecte.

Toți cei care vor să educe copii, trebuie să se purifice de rătăcirea care îi pune într-o situație de a se preface în fața copilului.

 

 

Intrebarile sunt de fapt raspunsuri

100_3737

Cum ar fi lumea noastra fara carti?

Te invit sa citesti o carte buna: „Intrebarile sunt de fapt raspunsuri”, de Allan Pease!

Este o carte care te ajuta sa te descoperi, sa te dezvolti, sa cresti asa cum vrei tu…

100_3738

O carte potrivita pentru inceput de an

100_3733

Te-ai gandit vreodata la puterea momentului prezent? Iti recomand o carte foarte interesanta:”Puterea prezentului” scrisa de Eckhart Tolle.

100_3734

Arta de a fauri oameni, de Virginia Satir

101_0105

Citesc o carte extraordinara! Fiecare rand este plin de sensuri si de valoare practica.  Gasesc raspunsuri si explicatii pentru cele mai nebanuite reactii si comportamente umane. Gasesc incurajari si pareri avizate, testate si apreciate pentru rezultatele benefice. Consider aceasta carte extrem de utila pentru bunastarea personala si a familiei : „Arta de a fauri oameni” scrisa de Virginia Satir.

Dupa ce am inceput sa citesc aceasta carte, mi-au venit in minte cateva persoane carora as putea sa le dauriesc cate un exemplar. Mi-as dori enorm ca fiecare profesor, educator, preot, ingrijitor la gradinita, la scoala, medic, parinte si bunic sa aiba sansa sa citeasca din aceasta carte.

Sursa: Arta de a fauri oameni, de Virginia Satir ( pag. 38)

Psihologia familiei

„Stima de sine este capacitatea unui om de a se pretui pe sine si de a-si trata propria persoana cu demnitate, iubire si realism.

Persoanele iubite sunt deschise la schimbare. La fel si corpurile noastre. Factorul care joaca cel mai important rol in interiorul fiintelor umane, cat si intre acestea, este stima de sine, vasul personal. (Vasul personal se refera la sentimentul propriei valori sau stima de sine.)

Integritatea, onestitatea, responsabilitatea, compasiunea, iubirea si competenta – toate emana de la persoanele care au o stima de sine inalta. Simtim ca noi contam, ca lumea este un loc mai bun pentru ca noi suntem aici. Avem incredere in competenta noastra. Suntem capabili sa le cerem ajutorul celorlalti, dar suntem de parere ca putem lua  singuri decizii in ceea ce ne priveste si ca suntem, in cele din urma, cea mai buna resursa de care dispunem. Daca ne apreciem propria valoare, suntem gata sa vedem si sa apreciem valoarea celorlalti. Radiem incredere si speranta.

Carte noua – Abuzul in familie, de Daniela Petruta Coman

Zilele trecute zicea cineva ca „prea se scriu multe carti, si ca nu le citeste nimeni”.

Imi permit sa-l contrazic pe acest domn! Cine citeste, cunoaste si se ajuta sa traiasca o viata mai buna!

Prietena mea, profesor, psiholog dr. Daniela Petruta Coman, „un om de inspiratie” pentru mine, ne-a pus la dispozitie o carte noua cu semnatura ei.

Ii multumesc pentru aceasta carte si o felicit.

Cartea se gaseste in librarii sau pe site-ul Editurii Tiparg la pretul de 35 de lei.

102_0321

Am  pus mana pe carte, am deschis-o si am descoperit un material interesant despre abuzul in familie, despre violenta, despre profilul agresorului si persoana agresata.

102_0322

Recomand cartea celor interesati de pshologie, celor ce-și doresc o viata de familie fara abuz.

102_0323

www. peticoman.ro

102_0324

Carte cu povesti pentru copii

Am deschis o carte pentru copii scrisa de un autor roman, doamna Victoria Patrascu.

102_0306

Ma bucura sa vad ca avem și noi autorii nostri autohtoni care ne daruiesc literatura pentru copii. Felicitari Editurii Cartile copiilor, pentru inspiratia de a promova literatura pentru copii, scrisa de romani.

Copiii au nevoie de poveste!

102_0307

102_0308

Cartile ne schimba viata!

102_0303

Am terminat de citit o carte pe care ti-o recomand si tie, fie ca esti adolescent, parinte, doctor, profesor sau liber profesionist.

Trebuie sa citesti cartea THINK BIG, scrisa de dr neurochirurg, Ben Carson, director al spitalului Johns Hopkins din Baltimore, SUA.

102_0304

102_0305

Fiecare educator și parinte trebuie sa citeasca aceasta carte și sa-și dea seama ca in fiecare copil este un posibil Dr. Carson.

Am deschis un roman scris de Ileana Vulpescu și nu am putut sa ma mai opresc din lectura.

Romanul se numește „Pe apa sambetei”.

Pe apa sambetei

Iata ce spunea doamna Ileana Vulpescu despre aceasta carte:

„Pe apa sambetei” are un titlu foarte optimist. La personajul principal, n-am muncit eu, au muncit in mod egal regimul comunist si cel postcomunist. Eroina se confrunta permanent cu o dilema existentiala: revolta sau acceptare a destinului. Cu alte cuvinte, realitatea e cea care face concurenta cea mai mare fictiunii.
Conformismul, ca si compromisul, nu face economie de mijloace: astazi ca si ieri, ca si miine, ca totdeauna, desi de o perfecta monotonie si necontinand nimic imprevizibil, vrea sa creeze si sa-si creeze iluzia ca schimbandu-si recuzita isi schimba si continutul. Un scriitor nu poate pretinde ca ar detine adevarul absolut și ca parerile lui ar fi infailibile. Scriitorul e doar un observator și un comentator al vietii, dar mai ales al contemporaneitatii sale.
Ileana Vulpescu, Pe apa sambetei

Ascultă-mă ca să te ascult.
Capacitatea de ascultare poate îmbunătăţi relaţiile noastre

Michael P. Nichols

O persoană vorbeşte, cealaltă ascultă. Este atât de simplu, încât ni se pare de la sine înţeles. Din păcate, majoritatea ne considerăm nişte ascultători mai buni decât suntem. De ce atunci când vorbim cu membrii familiei, cu partenerii, colegii sau prietenii nu reuşim să stabilim o legătură? În ce fel se opun reacţiile emoţionale comunicării autentice? Această carte bine gândită, scrisa de experimentatul terapeut Mike Nichols, oferă exemple vii, tehnici uşor de învăţat şi exerciţii practice ce ne pot ajuta să devenim ascultători mai buni – şi să ne facem auziţi şi înţeleşi.

Mama si tata sunt cei care il invata pe copil despre carti, despre minunata lume a povestilor cu sau fara zane.
Un copil nu e niciodata prea mic pentru carti.
Mama alege o carte ilustrata cu imagini mari. Sunt foarte potrivite, pentru bebelusi, cartile cartonate care au colturi rotunjite. Mama sta pe scaun sau pe pat cu bebelusul in poala si ii prezinta povestea aratand imaginile. Povestea trebuie sa fie prezentata pe scurt, deoarece atentia unui copilas este scurta. Daca bebelusul nu prezinta interes pentru cartea respectiva, incepe sa planga si se agita, mama nu trebuie sa faca presiuni asupra lui si va opri lectura. Citind si rasfoind carti in fiecare zi, copilul va deveni interesat de aceasta activitate.
Pentru un adult anumite notiuni legate de carti sunt foarte firesti: stim ca citim literele(cuvintele) de la stanga la dreapta, incepand cu partea de sus a paginii si pana jos, cartea are un titlu, cuvintele sunt separate intre ele prin spatii, propozitiile incep cu majuscula si la sfarsit apar semne de punctuatie. Insa un copil inca nu cunoaste aceste notiuni. Dar le poate invata, daca il ajuti tu.

Iata ce povesti citim in aceasta saptamana!

Am cumparat aceasta carte recent si am gasit povesti simple si frumoase cu si despre Mos Craciun.

Daruri pentru Mos Craciun. Povesti, retete, activitati

Alegerea cartilor si a povestilor se face tinand cont de preferintele si de varsta cititorului-ascultator.

Iata o lista cu titluri potrivite pentru a incepe:

Pune-ti o dorinta, Editura Reader’s Digest

Povesti pentru Bebe Urs, Editura Reader’s Digest

citeste o carte!

Intelegerea vietii de Alfred Adler

Iata o carte ce iti prezinta o introducere accesibila in psihologia individuala.

Alfred Adler a fost medic si psihoterapeut, a fondat scoala de psihologie individuala, a tinut conferinte in Statele Unite.

Ne vorbeste despre cat de importanta este prima perioada din viata fiecarui om. Ne povesteste despre complexul de inferioritate, complexul de superioritate, despre stilul de viata, despre depasirea limitarilor, vise, copii problema si incurajare.

Cartea se citeste usor, limbajul nefiind greu de inteles.

Iata cateva idei:

 • Trebuie sa-i ajutam pe copii sa devina independenti, si acest lucru se poate realiza daca ii facem sa inteleaga erorile stilului de viata. Sa-i invatam sa devina utili.
 • Toti oamenii au un sentiment de inferioritate, iar lupta pentru succes si superioritate formeaza insasi esenta vietii psihice. Atat timp cat sentimentul de inferioritate nu este prea accentuat, stim ca intotdeauna copiii se vor stradui sa faca ceva merituos si sa activeze de partea utila a vietii. Astfel de copii, pentru a-si atinge scopurile, sunt interesati de ceilalti. Sentimentul social si adaptarea sociala sunt compensatiile corecte si normale.
 • A fi lenes inseamna in realitate a respinge sarcinile importante ale vietii. A fura inseamna a profita de altul; a minti inseamna a nu avea curajul de a spune adevarul. Toate aceste manifestari ale copiilor au in centru un complex de inferioritate.
 • Pregatirea corecta pentru relatiile intime, iubire si casatorie inseamna mai intai de toate sa fii o parte componenta a comunitatii si sa fii bine integrat social.

Intr-o vara am participat la un curs de perfectionare pentru profesori. O doamna profesoara din America, trainer la acest curs, ne-a adus in atentie o poveste care m-a impresionat prin mesajul ei ce-ti merge la inima.

Povestea Kissing Hand de Audrey Penn.

Fiecare inceput este o provocare. Fiecare capitol nou din viata noastra este o incercare si poate reprezenta un moment greu, dificil de trecut.

Aceasta poveste se indreapta catre orice copil, aflat in orice colt al lumii, gata sa inceapa primul an de scoala sau de gradinita.  Este o poveste pentru copilul din fiecare dintre noi, care uneori are nevoie sa fie incurajat si asigurat ca totul va fi bine.

Ratonul Chester statea la marginea padurii si plangea ca nu vrea sa mearga la scoala si ca mai bine ar sta acasa cu mama. Acasa ar putea sa se joace cu prietenii, sa citeasca , sa se joace cu jucariile, sa se dea in leagan.

E emotionat in legatura cu plecarea de acasa pentru prima zi de scoala. Mama este alaturi de el. Il incurajeaza sa mearga la scoala unde va invata multe lucruri noi si interesante si isi va face prieteni. Apoi ii da un sarut in palma si ii spune ca aceasta e mana care saruta. De fiecare data cand se va simti singur si speriat, isi va duce mana la obraz si astfel va simti sarutul mamei sale, care il iubeste. Ratonul, la randul sau, ii da mamei un sarut pe mana, apoi pleaca la scoala.

mana care saruta

Separarea de parinti necesita intelegere din partea celor mari. Nu-i usor sa fii copil si sa mergi intr-un loc nou cu oameni noi, necunoscuti.

Poveste pentru toate varstele

Haina de multe culori – Coat of Many Colors

Autor: cantareata Dolly Parton; Ilustratii de: Judith Sutton

Iata o carte frumoasa in care mesajul este simplu si incurajator:

Copile, esti minunat, esti special si in viata esti sarac, doar daca tu alegi sa fii sarac!

Pe vremea cand eram micuta, imi amintesc de o cutie cu petice adusa de cineva la noi acasa.

Mama a luat aceste petice si a inceput sa-mi croiasca o haina de vreme rece, pentru ca era toamna tarziu si iarna urma sa vina

.

Si fiecare cusatura mama o cosea cu dragoste si astfel mi-a facut o haina de multe culori de care eu eram asa de mandra.

Desi haina facuta de mama era doar din petice eu am purtat-o cu mult drag.

Autoarea, Dolly Parton povesteste despre copilaria ei in Tennessee, cand mama-i citea povesti din Biblie, povesti ce inca le mai pastreaza in inima ei.

Cele mai frumoase povesti din lume, Editura Crisan, autor Tony Wolf

Ferma, Editura Crisan, autor Tony Wolf (cu sunete de animale de la ferma).

Arata-i copilului cum sa tina cartea si ca se  citeste incepand cu inceputul cartii (coperta fata) si terminam cu sfarsitul cartii (coperta spate).

Bebelusul sau copilul mic va dori sa atinga si sa rasfoiasca aceasta carte. Lasa-l si explica-i cu rabdare ca nu trebuie sa stricam cartea. Antreneaza-l in activitatea de lectura. Mai intai numeste si arata tu personaje si lucruri ilustrate pe marginea povestirii, apoi cere-i copilului sa iti arate pe imagini. Se va bucura mult de fiecare data cand tu il lauzi ca a aratat corect, ceea ce i-ai cerut. Cu timpul puteti chiar sa incepeti sa numarati elementele ilustrate. „Cati pitici vezi in imagine?” ” Cate pasari sunt pe ramura?

Uneori, cand citesti de pe carte, urmareste cuvintele cu degetul pe pagina, pe fiecare rand. Copilul va observa cuvintele, modul in care se citeste, de la stanga spre dreapta.

Pentru inceput e bine sa alegi carti cu imagini deja colorate, ci nu carti de colorat. Copilul trebuie sa inteleaga ca o carte este pentru a fi rasfoita si citita, si ca nu are voie sa scrie sau sa coloreze pe ea. Tu esti modelul, asa ca, daca tu te porti frumos cu cartile, la fel se va purta si puiul tau.

Carti pe care noi le citim si recitim cu mult drag (se gasesc si in romana si in engleza):

The Story of Ferdinand, (Povestea lui Ferdinand) autor Munro Leaf (vezi pe youtube!)

The Very Hungry Caterpillar, (Omida foarte flamanda)  autor Eric Carle (vezi povestea pe youtube!)

Cei trei purcelusi

Biblia ilustrata pentru copii

Sugestii despre cum sa citim povesti

 • Se creeaza o atmosfera linistita. Copilul sta asezat confortabil astfel incat sa vada imaginile din carte. Imaginile sunt excelente pentru o buna intelegere, de aceea trebuie sa fie expuse la vedere.
 • Spun titlul povestirii si prezint prima imagine. Pot sa-l intreb pe copil (daca e de varsta mai mare 3 ani +) in legatura cu ce vede in aceasta imagine. Ascult raspunsul.
 • Incep povestea. Folosesc un ton de povestitor, gesturi, mimica fetei si tonul vocii, atunci cand este necesar.
 • Pot sa folosesc voci diferite ca la teatru, ca sa fiu diferite personaje (voce joasa, ridicata, vesela, trista, lenta, rautacioasa, exuberanta).
 • Pot sa il intreb pe copil, la un moment dat pe parcursul povestirii, ce crede ca urmeaza sa se intample. Jocul acesta de a ghici ce urmeaza sa se intample sporeste curiozitatea copilului si ii capteaza atentia.
 • Pentru copiii mai mici sau copiii care nu sunt obisnuiti cu lectura de carti/povesti, e recomandat sa nu citesc povestea rand cu rand, ci sa prezint povestea pe scurt intr-un mod cat mai interesant. Cu timpul pot sa adaug si detaliile ce apar in poveste.
 • Unii copii sunt linistiti, altii mai energici, parca nu au astampar. Insa cu totii pot fi ajutati sa iubeasca sa citeasca o carte. Copilul linistit asculta povestea, adesea, fara sa intrerupa. Insa copilul energic, se misca, intrerupe prezentarea, de aceea e istet sa i se prezinte povestea/cartea tinand cont de felul lui de a fi, adica sa fie implicat si copilul.   Participarea activa si ascultarea – El poate sa tina cartea, sa dea pagina, cand i se cere, sa arate diferite elemente ce apar in imagine, sa numere elementele, cand i se cere, sa raspunda la intrebari simple ce au legatura cu povestea, sa imite un personaj din poveste, iar la sfarsitul prezentarii sa spuna daca i-a placut cartea/povestea sau nu.

Inceputul e mai greu si necesita rabdare, dar daca repetam aceasta activitate de lectura, putin cate putin in fiecare zi, cartile vor deveni prieteni importanti din viata copilului. Sa avem in minte faptul ca un adult care citeste carti, a deprins acest obicei de cand era copil, avand in jurul lui, acasa, carti, cititori si parinti care sa-l ajute sa descopere minunile aflate intre coperti.

Raiul chiar exista – Heaven is for Real

Raiul chiar exista! Heaven is for Real – o carte interesanta.

Heaven is for Real
Aceasta carte povesteste experienta unui baietel de aproape 4 ani din America.
                            Din cauza unei apendicite perforate, micutul este dus la spital la camera de urgenta, e bagat imediat in operatie si … ajunge in Rai.
                      Dumnezeu vrea ca baietelul sa traiasca si-l trimite inapoi pe Pamant. Astfel copilul se reface miraculos spre surprinderea medicilor si asistentelor.
Cartea aduce speranta si incurajare. Vedem cat de puternica este rugaciunea adresata catre Dumnezeu.
                      Baietelul se insanatoseste si incepe sa povesteasca detalii captivante despre vizita lui in Rai si despre cat de mult iubeste Dumnezeu copiii. In Rai toti oamenii sunt tineri si poarta aripi.

Despre omul frumos – carte de Dan Puric

Fie ca esti in vacanta sau in timpul liber dupa serviciu, trebuie sa citesti o carte buna! Se numeste „despre Omul Frumos’ si este scrisa de un roman frumos, cum am convingerea ca mai sunt multi alti cetateni din aceasta tara ‘latino’.

Textul cartii se citeste usor. O sa razi, cel putin eu am ras, o sa zambesti muuult si o sa gandesti profund.

 Acum cateva saptamani, cineva imi spunea ca mama ei, trecuta de 70 de ani, pretuieste aceasta carte atat de mult incat doarme cu ea sub perna.

 Vei citi o carte pe care ar trebui sa o citeasca si sa o priceapa fiecare roman.

Lectura placuta!

Roald Dahl

Imi plac mult cartile lui Roald Dahl. Are carti si pentru copii si pentru adulti. Vorbesc aici despre o lectura distractiva si interesanta. Unele din cartile sale au fost ecranizate cu succes: Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach, Matilda, The Witches.

Ce bine ca exista oameni talentati care ne dau povesti frumoase ce ne ajuta sa visam si sa radem din toata inima!

Daca esti curios poti sa arunci o privire pe site-ul de mai jos.

http://www.roalddahl.com/

Poate esti cititor sau mai putin cititor! Stiu ca traim timpuri grele si ca parca nu mai e timp.

Dar in ultima vreme, tu cand ai mai citit o carte pentru sufletul tau?

Iti dezvalui sapte titluri de carti excelente, carti pe care le vei citi pe nerasuflate. Nu glumesc! Sunt povesti de viata de care te vei indragosti!  Voi scrie o lista cu 7 titluri, iar tu alege sau trage la sorti.

1. Morarul care urla la luna, de autorul finlandez Arto Paasillinna

2. Vraciul, de autorul polonez Tadeusz Dolega-Mostowicz

3.  Colectionarul de fluturi, de John Fowles

4. Magicianul, de John Fowles

5. Shalimar clovnul, de controversatul Salman Rushdie

6. Hotii de frumusete, de Pascal Bruckner

7. Contract de casatorie, de Geza Gardonyi

Lectura placuta!

9 gânduri despre &8222;citește o carte!&8221;

 1. Sufletel curat de floare, sa cresti dulce, sa cresti mare!
  Te vor ajuta sa cresti cartile ce le citesti.
  Cat citesti, atata cresti. Cat citesti, atata esti.
  Sa cresti dulce, sa cresti mare, sufletel curat de floare!
  (autor: necunoscut)

  1. „Despre Jorg, pe care-l dureau dintii”
   „Neghinita”
   „Inelul vrajit” (trad. din greaca de Dimos Rendis)
   „Marul care rade si marul care plange” (basme populare turcesti)
   Roald Dahl – „Uriasul Bun si Prietenos”
   🙂

   1. Bine ai venit, Simona!
    Multumim pentru mesaj!
    Chiar ieri cautam titluri de povesti/carti noi interesante pentru copii, insa fara prea mult succes.
    Si uite ca mesajul tau a venit la fix!
    Multumim!
    Sa ai o zi buna!

 2. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons oferă elevilor 5 sfaturi utile pentru a fi în siguranţă!
  – Să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu le dea acestora indicii cu privire la imobilul în care locuiesc sau la situaţia financiară, acestea putând fi informaţii preţioase pentru răuvoitori. De asemenea, necunoscuţii care sună la uşă nu trebuie primiţi în casă, indiferent de calitatea pe care şi-o declină.
  – Să circule doar pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe căile laterale sau pe partea stângă a drumului. De asemenea, traversarea străzilor trebuie să se facă doar prin locurile marcate, şi niciodată în fugă sau fără o asigurare prealabilă. În cazul elevilor de vârste mai mici, se recomandă ca traversarea să se facă doar împreună cu persoane mai în vârstă.
  – Să aibă mare grijă de bunurile de valoare pe care le au asupra lor, mai ales în mijloacele de transport şi pe drumul către şi dinspre şcoală. Totodată, respectivele bunuri de valoare, precum şi banii de buzunar nu trebuie lăsate în bănci sau în buzunarele hainelor din cuier, deoarece astfel sunt la îndemâna hoţilor.
  – Să se ferească de anturajele dubioase, să nu riposteze la agresivitatea verbală şi să evite agresivitatea fizică. Conflictele, fie ele chiar şi unele minore, trebuie evitate, pentru că oricând pot genera în altercaţii violente.
  – Să evite consumul de alcool, etnobotanice, ţigări sau chiar droguri.

  Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

  1. Buna seara,
   Bine ati venit in tara copiilor!
   ve multumim pentru recomandarile facute! Sunt foarte necesare si utile!
   Le voi posta la articole din decembrie.
   Multumim!
   Va asteptam sa reveniti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s