Rezumatul cărții „Colț Alb”

Standard

Titlul: „Colț Alb”

Autorul: Jack London

Personajele: Bill, Henry, lupoaica Kiche, Lupul Chiorul, Colț Alb, stăpânul Castor Cenușiu, copilul Mit-Sah, soția Kloo-Kooch, câinele Lip-Lip, bătrânul câine Baseek, crudul stăpân Smith Frumosu’, Wudon Scott, Collie.

Cartea prezintă povestea emoționantă a lui Colț Alb, puiul cenușiu al lupoaicei Kiche și al lupului Chiorul.

Colț Alb este prins de indianul Castor Cenușiu și dus în tabăra indienilor de pe malul fluviului Mackenzie. Castor Cenușiu îi dă numele de Colț Alb și îi devine stăpân.

Dușmanul de moarte al lui Colț Alb este câinele Lip-Lip. Ceilalți câini din haită îl atacă adesea pe Colț Alb. Aflat în tabăra indienilor puiul cenușiu învață să se supună stăpânului său și să se teamă de mânia oamenilor pe care-i considera zei. Castor Cenușiu îl vinde pe Colț Alb lui Smith Frumosu’ pentru câteva sticle de whisky. Noul stăpân are o înfățișare îngrozitoare și este foarte crud. Il bate pe Colț Alb și îl învață să omoare orice animal care intră în cușca lui. Oamenii se adună să vadă luptele și îl ațâță pe Colț Alb cu bățul printre gratiile țarcului.

Colț Alb este salvat de Wudson Scott și Matt care îl duc in San Francisco și în Sierra Vista. Este tratat cu blândețe de noul stăpân. Colț Alb își salvează stăpânul, Wudson Scott, de la moarte de două ori. O întâlnește pe Collie și puii săi și începe o nouă viață.

 

Reclame

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s