Elevi transgen?

Standard

100_5014

Sursa text: Internet

Mai multe şcoli din oraşul canadian Vancouver au renunţat să folosească clasicele pronume personale „el” (he) şi „ea” (she), atunci când se referă la elevii transgen, adoptând un nou pronume – „xe” (pronunţat [zi:]), scrie presa internaţională.

Autorităţile locale însărcinate cu bunul mers al şcolilor din oraş au aprobat noua politică, ce permite ca, pentru elevii cu gen incert, să fie folosite pronumele „xe, xem şi xyr” (în loc de el/ea, lui/ei şi al lui/al ei). „Le luăm apărarea acestor copii şi facem şcolile mai sigure şi mai cuprinzătoare”, a declarat Mike Lombardi, membru al comisiei care a aprobat noua regulă, potrivit bbc.com. Pe lângă apelativul special dedicat, elevii a căror identitate de gen este diferită de sexul biologic vor avea posibilitatea să folosească oricare dintre toaletele fetelor sau băieţilor sau toaleta unisex, care va fi obligatorie în şcoli.

Părinţii care pun la îndoială utilitatea schimbărilor spun că elevii de 6 ani nu pot înţelege probleme de identitate de gen, că unii dintre ei nu se descurcă să folosească toaleta singuri, cu atât mai puţin să aleagă un anumit tip de toaletă care li se potriveşte. Mai mult, la o dezbatere anterioară, ce a avut loc în luna mai, unii părinţi au declarat că nu se ţine cont de părerea lor, a psihologilor sau a medicilor.

Anunțuri

2 răspunsuri »

  1. Da, era o problema inventata de parintii cu probleme! In acest fel trebuie sa gasim solutii pentru „probleme” din ce in ce mai bizare.
    Pe mine ma nelinisteste acest subiect. Mi se pare inimaginabil sa nu ma pot adresa unui copil ca fiind baiat sau fata (asa cum l-a facut Dumnezeu), ci sa fiu neutra sa-i las copilului optiunea sa aleaga ce vrea sa fie: baiat sau fata, sa mearga la toaleta baietilor, la toaleta fetelor sau la toaleta unisex? Destul de greu de stabilit pentru un copil sau adolescent cu toane.
    Si daca azi e smecher si vrea sa faca glume ca e fata?!
    Scary! Asa vor avea psihologii, terapeutii si consilierii mai multi clienti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s