Reteta testata de icre de peste

100_4634

Ingrediente:

icre de peste

100_4630

gris

1/2 l ulei

1 ceapa ceapa

100_4633

Preparare:

 

1.Într- o oală mica/ibric pun 500 ml  de apa  la fiert. 

2. Când apa începe sa fiarbă, dau focul mic la aragaz și pun grisul în ploaie  mestecând continuu cu telul.  Pun gris pana are consistenta unei maioneze.  Îl fierb 3-4 minute mestecând continuu.

3. Apoi îl las la răcit. Când se răcește, se mai întărește și face o coaja deasupra, coaja o arunc, nu o folosesc.  Nu pun grisul cald pentru ca se taie icrele.

100_4615

4. Într-un  castron pun 2 galbenusuri de ou, 1 lingura de muștar, mestec și adaug ulei  ca la o maioneza.
După ce fac 3 linguri de maioneza pun 2 linguri de icre și iar mestec cu ulei. Eu am folosit mixerul.
100_4631
5. Încep sa pun câte o lingura de gris, apoi mai adaug ulei.
100_4632
6. Storc și zeama de lămâie, dar cu atentie sa nu pun multă zeama pentru ca ies acre. Gust și pun sare. La final adaug  o ceapa tocata mărunt.
100_4635
Și gata,  asta e  tot!
100_4636

Pofta buna! 

100_4638


Un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s