Rezumatul cartii „Fram, ursul polar”, de Cezar Petrescu

Standard

100_4169

Rezumat

       In iarna anului 1924 oamenii participa la reprezentatia de adio a Circului Strutki. Miss Ellian, imblanzitoarea, ii prezinta pentru ultima oara pe cei doisprezece tigri de Bengal.

      Ursul Fram, vedeta circului Strutki, a uitat toate acrobatiile pe care stia sa le faca. Astfel, nu mai poate fi folosit in spectacole.

    De mic, Fram, ursul polar, a fost prins de eschimosi in tinuturile polare, luat de marinarul Lars, vandut pentru zece sticle de rom. Fram inseamna „inainte” in limba norvegiana. 

Pentru ca nu mai este bun sa apara in spectacole la circ, Fram este trimis inapoi in gheturile polare, cu ajutorul unui vanator de ursi, devenit aparatorul ursilor.

 Fram este lasat sa traiasca pe o insula acoperita de gheturi, nepopulata de oameni, ca sa nu fie impuscat. Ursul ramane singur, colinda insula de colo-colo si isi face rost de hrana cu greu.

In noaptea polara, apare aurora boreala, e viscol si Fram sufera de foame. Isi face un mic prieten, puiul de urs Zgaibarici.

Cei doi prieteni se despart cand Zgaibarici incerca pe ascuns sa faca figurile de circ pe care le vazuse la Fram.

Un sloi il duce pe Fram intr-un golf, unde locuia Nanuc, copilul de eschimos.

Cei doi vanatori, Otto si Egon, sunt in pericol de moarte. Ursul Fram ii salveaza de la inghet si se intoarce in lumea oamenilor.

100_4170

Anunțuri

203 răspunsuri »

    • Uite am intr-o culegere povestea Fram,ursul polar și în aceea culegere mă întreabă ,,de ce întârzia Fram” poți te rog să mă ajuți ca în culegere e doar un fragment și mi s a cerut să citesc toată povestea si sa răspund la aceea întrebare de mai sus

    • Am citit primele 56 de pagini din tot romanul si este dezgustator…Dar am luat si eu nota 10 pe el.. Nici nu sia dat seama profesoara ca lam copiat de pe net… Mersii mult.. Ella

  1. Am între -o culegere povestea ,,Fram ursul polar,, și e doar un fragment și mi s- a cerut să citesc continuarea și să răspund la întrebarea,,de ce întârzie Fram” dacă vezi ms te rog raspunde-mi

  2. MULTUMESC MULT. M-AI AJUTAT ENORM. M-AI SALVAT. DACA NU ERAI TU ERA VAI DE CAPUL MEU. MA CERTA FOARTE RAU PROFESOARA DE ROMANA. ESTI SALVATOAREA MEA MULTUMESC MULT !!!!

  3. mersi ma ajutat mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s