Despre stima de sine

Standard

101_0105

Citesc o carte extraordinara! Fiecare rand este plin de sensuri si de valoare practica.  Gasesc raspunsuri si explicatii pentru cele mai nebanuite reactii si comportamente umane. Gasesc incurajari si pareri avizate, testate si apreciate pentru rezultatele benefice. Consider aceasta carte extrem de utila pentru bunastarea personala si a familiei : „Arta de a fauri oameni” scrisa de Virginia Satir.

Dupa ce am inceput sa citesc aceasta carte, mi-au venit in minte cateva persoane carora as putea sa le dauriesc cate un exemplar. Mi-as dori enorm ca fiecare profesor, educator, preot, ingrijitor la gradinita, la scoala, medic, parinte si bunic sa aiba sansa sa citeasca din aceasta carte.

Sursa: Arta de a fauri oameni, de Virginia Satir ( pag. 38)

Psihologia familiei

„Stima de sine este capacitatea unui om de a se pretui pe sine si de a-si trata propria persoana cu demnitate, iubire si realism.

Persoanele iubite sunt deschise la schimbare. La fel si corpurile noastre. Factorul care joaca cel mai important rol in interiorul fiintelor umane, cat si intre acestea, este stima de sine, vasul personal. (Vasul personal se refera la sentimentul propriei valori sau stima de sine.)

Integritatea, onestitatea, responsabilitatea, compasiunea, iubirea si competenta – toate emana de la persoanele care au o stima de sine inalta. Simtim ca noi contam, ca lumea este un loc mai bun pentru ca noi suntem aici. Avem incredere in competenta noastra. Suntem capabili sa le cerem ajutorul celorlalti, dar suntem de parere ca putem lua  singuri decizii in ceea ce ne priveste si ca suntem, in cele din urma, cea mai buna resursa de care dispunem. Daca ne apreciem propria valoare, suntem gata sa vedem si sa apreciem valoarea celorlalti. Radiem incredere si speranta.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s