Despre Zumba

Standard

De o jumatate de an imi tot „propuneam” sa merg la Zumba, dar imi tot gaseam scuze si pretexte sa nu ajung.

Astazi, la ora 19, am dat curs unei  invitatii la Zumba, in aer liber. Au fost 100 de participanti.

A fost extraordinar!

Avem nevoie de miscare ca sa fim sanatosi!

Chiar daca ritmul impus de cele doua instructoare a fost foarte alert, starea de bine si de buna dispozitie s-a instalat rapid.

Spre final ne-am impartit in doua grupuri. Fiecare grup era condus de o instructoare .

Iata mai multe informatii despre ZUMBA!

Sursa:  Wikipedia

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către cunoscutul dansator și coregraf columbian, Alberto „Beto” Perez, în cursul anilor ’90.

Zumba implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului. Coregrafia Zumba încorporează mișcări de hip-hop, soca, sambasalsamerenguereggaetonmamboarte marțiale, și chiar bollywood, respectiv dans din buric.  Sunt incluse și exerciții de squat și streching.

Dupa succesul pe care l-a cunoscut în SUA, Zumba s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, astfel încât, în iulie 2009, programul de dance-fitness a ajuns să fie predat de 30.000 de instructori autorizați în 40.000 de locații din 75 de țări, din Canada până în China. În România au apărut primele clase autorizate de Zumba în 2010.

Zumba nu percepe taxe pentru dreptul de autor, intructorii autorizați, odată instruiți, fiind liberi să anteneze în orice club de fitness.

O ședință de Zumba durează în medie o oră și cuprinde partea de încălzire, pe parcursul a 2-3 melodii, însemnând circa 5-10 minute, antrenamentul propriu-zis, care durează cam 45 minute și se poate face pe diverse ritmuri, cel mai adesea, latino, iar în final, partea de relaxare, numită cool down, timp de aproximativ 5 minute. Zumba Fitness își sprijină membri ZIN (Zumba Instruction Network) cu muzica și coregrafiile necesare desfășurării propice a programelor de dance-fitness.

Deși pare un sport hibrid, Zumba este recomandat de specialiști tocmai pentru numeroasele beneficii atât asupra fizicului, cât și asupra psihicului celor care îl practică.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s