E vremea gutuilor!

Dulceata de gutui

Ingrediente:

gutui, zahar, lamaie, zahar vanilat si optional miez de nuca

Cum se face:

1. Spal gutuile de puf, le tai in sferturi si le dau pe razatoarea mare.

E vremea gutuilor!

2. Intr-un vas pun la fiert apa si zaharul in functie de cantitatea de gutui pe care vreau sa o folosesc. Eu am folosit 1 kg si 250 gr.

3. Adaug gutuile date pe razatoare si le las la fiert la foc mic. Amestec din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

4. Adaug 1-2 pliculete de zahar vanilat si suc de la o lamaie.

5. Cu 5-10 minute inainte sa opresc focul, adaug miez de nuca.

6. Pun dulceata in borcane curate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s