Nu ma pot opri din facut pizza

De cand am invatat sa fac aluatul de pizza italiana, crocant si gustos, pur si simplu nu ma pot opri din facut pizza.

Ingrediente necesare:

Aluat

un cub de drojdie 25 gr; 400-500 ml lapte caldut; 1/2 ceasca ulei de masline, 500 gr faina

Sos de rosii: Suc de rosii, oregano, busuioc, rozmarin, piper

Cum se face:

1. Intr-un bol, dizolvam cubul de drojdie intr-o ceasca de lapte caldut. Amestecam folosind o lingura de lemn.

E important sa nu folosim drojdia direct de la frigider! E nevoie sa fie la temperatura camerei.

2. Adaugam 1/2 ceasca de ulei, faina si lapte cald.

3. Amestecam bine ca sa obtinem un aluat bun.

4. Lasam sa dospeasca timp de 30 de minute in mediu cald. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie. In timp ce lasam aluatul sa dospeasca, pregatim ingredientele pe care le vom pune pe  aluat.

Dam cascavalul pe razatoare, feliem muschiuletul.

5. Intindem aluatul, care a crescut, folosind sucitorul si faina ca sa nu se lipeasca aluatul.

6. Ungem tava cu ulei. Asezam aluatul intins in tava.

7. Incepem sa adaugam ingredientele respectand urmatoarea ordine:

sos de rosii

cascaval ras

masline feliate

sunca/pastrama de porc/muschiulet feliat foarte fin

8. Bagam pizza la cuptor incins pentru 15 minute (sau in functie de cuptor!)- temperatura medie. Urmarim sa vedem cand s-a rumenit si e gata de scos din cuptor.

Se serveste calda!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s