Intelegerea vietii de Alfred Adler

Standard

Iata o carte ce iti prezinta o introducere accesibila in psihologia individuala.

Alfred Adler a fost medic si psihoterapeut, a fondat scoala de psihologie individuala, a tinut conferinte in Statele Unite.

Ne vorbeste despre cat de importanta este prima perioada din viata fiecarui om. Ne povesteste despre complexul de inferioritate, complexul de superioritate, despre stilul de viata, despre depasirea limitarilor, vise, copii problema si incurajare.

Cartea se citeste usor, limbajul nefiind greu de inteles.

Iata cateva idei:

  • Trebuie sa-i ajutam pe copii sa devina independenti, si acest lucru se poate realiza daca ii facem sa inteleaga erorile stilului de viata. Sa-i invatam sa devina utili.
  • Toti oamenii au un sentiment de inferioritate, iar lupta pentru succes si superioritate formeaza insasi esenta vietii psihice. Atat timp cat sentimentul de inferioritate nu este prea accentuat, stim ca intotdeauna copiii se vor stradui sa faca ceva merituos si sa activeze de partea utila a vietii. Astfel de copii, pentru a-si atinge scopurile, sunt interesati de ceilalti. Sentimentul social si adaptarea sociala sunt compensatiile corecte si normale.
  • A fi lenes inseamna in realitate a respinge sarcinile importante ale vietii. A fura inseamna a profita de altul; a minti inseamna a nu avea curajul de a spune adevarul. Toate aceste manifestari ale copiilor au in centru un complex de inferioritate.
  • Pregatirea corecta pentru relatiile intime, iubire si casatorie inseamna mai intai de toate sa fii o parte componenta a comunitatii si sa fii bine integrat social.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s