Mutism Selectiv

Standard

                          Mi se pare foarte interesant si delicat urmatorul subiect: mutism selectiv. Exista oameni (copii si adulti) care evita sa vorbeasca sau vorbesc doar in anumite locuri si doar cu anumite persoane. Exista copii care pur si simplu intr-o anumita zi au incetat sa mai vorbeasca.

Mutismul selectiv este recunoscut de Asociatia Americana de Psihiatrie ca fiind o adevarata problema psihica, adesea asociata cu fobia sociala. In ciuda faptului ca aceasta problema psihica este recunoscuta, cadre didactice, pediatrii si altii considera a fi vorba de timiditate, care trece in timp.

     Dr. Elisa Shipon-Blum, expert in Mutism Selectiv, scria despre aceasta ca fiind gresit diagnosticata si tratata incorect in perioada copilariei. Copiii afectati de mutism selectiv sufera in tacere, in timp ce oamenii din jurul lor interpreteaza eronat aceasta tacere. 

Cei care sufera de mutism selectiv au nevoie de terapie de specialitate, medicatie si empatie, intelegere si suport. Am gasit un articol foarte interesant despre mutism selectiv.

http://shine.yahoo.com/channel/parenting/how-quiet-is-too-quiet-when-shyness-is-actually-a-disorder-2504102/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s